Hoppa till innehåll

ETG College lanserar accelererat lärande

Utbildning, Visa alla

19 februari 2024

ETG College lanserar nu Sveriges första gymnasiala yrkesutbildning med accelererat lärande för blivande installationselektriker. Satsningen genomförs i samarbete med Helsingborgs stad och Landskrona stad tillsammans med ETG College, som drivs av Installatörsföretagen och fackförbundet Elektrikerna.

Denna anpassade utbildningsmodell är utformad för att effektivt kombinera teoretisk kunskap med praktiska erfarenheter, vilket möjliggör en snabbare övergång till arbetslivet för studenterna.

– Vi är övertygade om att detta initiativ kommer att ge stora fördelar för installationsbranschen, studenter och utbildningsanordnar. Detta kommer att ge en än mer diversifierad och kompetent arbetskraft, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef och ansvarig för kompetensförsörjning på Installatörsföretagen.

Genom detta samarbete, och med stöd från Brights Learning och Academic Work, skapar ETG College tillsammans med Helsingborg en kompletterande standard för hur yrkesutbildningar kan utformas för att möta framtidens behov av kvalificerad arbetskraft. Den 36 veckor långa utbildningen, som startar den 13 maj 2024, kombinerar klassrumsundervisning med arbetsplatsförlagt lärande (APL), och erbjuder studenterna en väg till direkt yrkeskompetens utan behov av efterföljande lärlingstid.

Läs mer här