Hoppa till innehåll
Säker El uppgraderas – välkommen in till nya Säker El måndag 6 maj Läs mer

Nu startar avtalsrörelsen

Avtalsrörelsen 2023

10 februari 2023

Från mitten av februari och framåt växlar vi yrkanden med de fackliga organisationer som vi ingår kollektivavtal med. Därefter pågår avtalsförhandlingar tills nya kollektivavtal tecknas. Så här håller du dig uppdaterad.

Läs även: Installatörsföretagen och Elektrikerförbundet har växlat krav

Många branscher inom näringslivet är redan i gång med sina avtalsförhandlingar. Det gäller inte minst industrin, vars förhandlingar kommer att ange det så kallade märket. "Märket" anger hur stora löneökningar som är möjligt inom svensk arbetsmarknad för att behålla konkurrenskraften.

Du kan läsa mer om avtalsrörelsen, hur "märket" fungerar och alla viktiga datum på vår avtalswebb. Den uppdateras löpande när ny information är tillgänglig. Till avtalswebben.

Tack för ert engagemang

– Våra avtalsyrkanden har sitt ursprung hos er - våra medlemsföretag. Era synpunkter på kollektivavtalen har samlats in löpande och förhandlingsledningen har under 2022 träffat regionföreningar, utskott och nätverk för att diskutera kommande prioriteringar. Vi är otroligt glada och tacksamma för det stora engagemang som finns kring våra kollektivavtal, säger Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen.

Installatörsföretagen arbetar för att erbjuda medlemsföretagen bästa möjliga förutsättningar, genom bland annat verksamhetsanpassade och individnära kollektivavtal. Det stärker branschens attraktivitet och lockar nya medarbetare till våra medlemsföretag. Det är särskilt viktigt i den energi- och klimatomställning som samhället är mitt i, där installatörer spelar en nyckelroll.

Det är viktigt att du som arbetsgivare kan ta del av information som berör dig i avtalsrörelsen. Säkerställ att alla kontaktuppgifter finns registrerade i vårt medlemsregister och att du kan logga in på vår webbplats. Läs mer här.