Hoppa till innehåll

Lärare inom el vässar kompetensen

Utbildning

08 november 2022

Uppskattad yrkeslärarkonferens bidrar till lärare och skolledares kompetensutveckling. Branschens medverkan uppskattades av skolorna som fick ta del av det senaste inom branschen, både teknik och elsäkerhetsfrågor.

Under vecka 44 genomförde ECY, Elbranschens centrala yrkesnämnd, tillsammans med ETG College en konferens för de som utbildar elektriker – lärare och rektorer - på gymnasiet och vuxenutbildning. Konferensen drog drygt 120 deltagare som under två dagar fick ta del av viktiga och aktuella ämnen kopplat till elsäkerhet, pedagogik och arbetsmiljö.

Ett uppskattat inslag under konferensen var de olika diskussionsforumen och möjligheterna till erfarenhetsutbyte mellan deltagarna. Under den tiden bubblande det med frågor om hur andra skolor gör med övningar och samarbeten med branschen.

I samband med konferensen anordnades en minimässa där ett antal leverantörer visade upp den senaste tekniken och kurslitteraturen. Totalt var det tretton företag som deltog; WAGO Sverige som också var Stjärnsponsor samt sponsorerna Hide-a-lite, PE Allkonsult och Gleerups Utbildning. Dessutom deltog HIFA, Plejd, MP bolagen, Festo, Elma Instruments, Extronic Elektronik, EL-VIS, Svensk Miljöutveckling och CA-Mätteknik/Spiegelberg Förslag. Mässan var välbesökt och uppskattad av konferensdeltagarna som också kunde knyta personliga kontakter med utställarna.

Konferensen var mycket uppskattad av deltagare och utställare. Den bästa någonsin har flera uttryckt. Samverkan mellan ECY, ETG College och branschen är ett framgångsrecept för skolornas kompetensutveckling.