Hoppa till innehåll

Nyhet: AMA-texter för fastighetsnät

Data/Tele, Visa alla

20 september 2022

Installatörsföretagen har tagit fram AMA-texter för att underlätta för dig som beställare och konsult att förskriva fastighetsnät på ett korrekt sätt. Här framgår hur ett fastighetsnät bör konstrueras så att det uppfyller alla krav och samtidigt säkras för framtiden.

Texterna finns som nedladdningsbara Word-mallar på Installatörsföretagens hemsida och kommer inom kort även att finnas som en branschmall i Svenskbyggtjänst beskrivningsverktyg AMA Online. Där kan den enkelt implementeras när du gör dina förfrågningsunderlag. Det finns även en instruktion om hur man ska nyttja dessa mallar. På så sätt säkerställer du att du som beställare får med alla nödvändiga krav. Som hjälp finns även vår beställarguide som vi tidigare tagit fram, den förklarar hur dessa krav bör ställas och varför.

Hur bygger man ett fastighetsnät som ska klara alla dessa olika krav och samtidigt är framtidssäkrat? Hur vet jag att det bir rätt utfört och vilka krav bör jag ställa?

Här hittar du mallarna.