Hoppa till innehåll

Kommunikations- och säkerhetsteknik - nu en del av Marknadsläget

Data/Tele, Visa alla

04 maj 2022

Nu är Marknadsläget för våren 2022 här. Nytt för i år är att rapporten delats upp i fyra olika teknikområden där kommunikations- och säkerhetsteknik är ett eget område.

Teknik- och tjänsteområdet kommunikation och säkerhet klassas enligt många bedömare som en av de mest spännande och snabbväxande branscherna inom elteknikområdet. Samtidigt är det en sektor, vars gränser är flytande och där många olika typer av aktörer befinner sig. Området förväntas öka med cirka fem procent både 2022 och 2023 medan tillväxten under 2021 var en procent. Detta kan jämföras med installationsbranschen som helhet som förväntas öka med två procent under dessa år.

De största möjligheterna är fastighetsautomation, digitalisering samt det förändrade säkerhetsläget. Utmaningar är svårigheterna att hitta rätt personal samt materielleveranser med stigande priser som följd. Cyberhot och säkerhet är också utmaningar som branschen står inför. Detta till följd av ökad digitalisering.

Läs hela rapporten här.