Hoppa till innehåll

Tvister på arbetsplatsen ”Ibland vill vi hamna i AD”

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

25 februari 2022

Konflikter på arbetsplatsen kan vara besvärligt för den som drabbas. Men vet du vet du vilket stöd du kan få och känner du till vilka typer av tvister som finns? Det här är några av de frågor som besvaras i Installatörspoddens elfte avsnitt.

I poddavsnittet samtalar Barin Özmen, biträdande förhandlingschef på Installatörsföretagen, med Arvid Sjögedahl, företagsrådgivare på Installatörsföretagen, om tvister på olika nivåer. Allt från en liten konflikt på företaget hela vägen upp i Arbetsdomstolen, AD.

- Vi lokala förhandlare blir ofta kontaktade av företagen i ett tidigt skede, redan innan det blir en tvisteförhandling. Så vi löser mycket informellt, säger Arvid Sjögedahl som också sitter med i delegationen för kollektivavtalsförhandlingar.

Men hur kan vi säga att vi "ibland vill hamna i AD"?

- Arbetsdomstolen är en viktig komponent i arbetsrätten. För det är därifrån vi får vägledning kring vad som gäller på arbetsmarknaden i reletionen mellan arbetsgivare och arbetstagare, förklarar Barin Özmen i podden.

Även programledarna Heléne Stors från Installatörsföretagen och Leif Jitelius från produktionsbolaget Hajp medverkar i programmet.

Lyssna på avsnittet här