Hoppa till innehåll

Årsstämman avslutad: Sänkta minimiavgiften permanentas

Om Installatörsföretagen

28 maj 2021

Även i år arrangerades Installatörsföretagens föreningsstämma digitalt. En lång rad medlemsföretag var uppkopplade för att tillsammans välja styrelsens ledamöter och fatta beslut i viktiga frågor.

– Det finns både fördelar och nackdelar med det digitala formatet, men vi är idag fler deltagare på föreningsstämman än vi vanligtvis är. Alla har ju möjlighet att medverka på samma villkor, sade Ola Månsson, vd Installatörsföretagen, när han hälsade alla välkomna.

Efter mötets öppnande och de formella punkter som inleder en föreningsstämma togs beslut om mindre ändringar i stadgarna. Med ändringen i stadgan delegerade föreningsstämman ett antal frågor till styrelsen att fatta beslut om. En sådan fråga var att utse representanter till Svenskt Näringslivs olika organ.

anders-lovisa.png

Anders Mattsson och Lovisa Elmgren, chefsjurist på Installatörsföretagen.

Föreningsstämman valde också att godkänna styrelsens förslag om årsavgifter. Den föreslagna lägsta årsavgiften, minimiavgiften, fastställdes till 6 000 kronor per år. Det införs också ett omsättningstak på 3 miljoner kronor per medarbetare som årligen räknas upp med entreprenadindex men i övrigt förblir årsavgifterna för 2022 oförändrade.

– Vi är glada över att vi har kunnat fortsätta hålla en god kostnadskontroll under året. Det är det som gör att vi inte behöver belasta våra medlemsföretag med ökade avgifter, fortsatte Ola Månsson.

Under föreningsstämman fick Installatörsföretagen en ny ordförande, Johnny Petré, Bravida, och vice ordförande Theresa Östman, GF100 AB.

– Jag tar mig an rollen som ordförande i Installatörsföretagen med många år som styrelseledamot i bagaget varav flera år som vice ordförande. Vi har under de här åren åstadkommit oerhört mycket och det har varit otroligt lärorikt. Vi har drivit installationsbranschen framåt men det finns mycket kvar att göra, sade Johnny Petré.

Året som gått innebar nya utmaningar för branschen.

– Det år vi har lämnat bakom oss var ett intensivt och annorlunda år, inte minst för våra medlemsföretag. Installatörsföretagen ställde om verksamheten under pandemin för att lägga all kraft på att stötta er medlemmar. Vi utökade vår rådgivning, uppdaterade webben med information om nya regler och arrangerade många olika möten för att hålla oss uppdaterade kring utvecklingen, sade Ola Månsson.

Under föreningsstämman tackades också den avgående ordföranden Anders Mattsson för sitt engagemang och för sina många år i styrelsen, läs mer om avtackningen.

Se filmen nedan om året som gott, som visades på föreningstämman.

Läs intervjun med nye ordföranden Johnny Petré i VVS-Forum