Hoppa till innehåll

Teknikinstallationsavtalet – inget nytt avtal på plats

Avtal 20, Visa alla

16 november 2020

Avtalsperioden för Teknikinstallationsavtalet löpte ut den 15 november 2020. Tyvärr har vi på Installatörsföretagen och fackförbundet Byggnads ännu inte kunnat nå en överenskommelse gällande nytt avtal – förhandlingar pågår fortsatt.

Vi på Installatörsföretagen har ännu inte lyckats nå en överenskommelse med Byggnads när det kommer till ett nytt avtal gällande Teknikinstallationsavtalet. Detta trots konstruktiva och givande diskussioner vid förhandlingsbordet. Det fredspliktsavtal som i våras tecknades mellan parterna, med anledning av att avtalsrörelsen sköts upp till hösten 2020, löpte ut den 15 november. Detta innebär att nuvarande kollektivavtal fortsätter att löpa med befintliga villkor, och med en uppsägningstid på sju dagar.

Förhandlingar kommer nu att fortsätta med förhoppning om att ett avtal kan slutas snarast möjligt.

Vi kommer att återkomma så snart vi har mer information.