Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

143 träffar

 1. Har du reviderat din UE-förteckning?

  Nyhet

  Byggnads har aviserat att de kommer genomföra utökade kontroller av företags underentreprenörslista (så kallad UE-förteckning). Med anledning av det vill vi påminna dig om anmälan och revidering av UE-förteckningen till Byggnads.

 2. Teknikinstallationsavtalet ännu inte prolongerat

  Nyhet Avtalsperioden för Teknikinstallationsavtalet löpte ut den 30 april 2020. Installatörsföretagen och fackförbundet Byggnads har inte kunnat nå en överenskommelse om prolongering, vilket innebär att nuvarande kollektivavtal löper vidare med befintliga villkor. Dock med en uppsägningstid på sju dagar.
 3. Kollektivavtal

  Webbsida

  Organisationerna på arbetsmarknaden, fackföreningarna och arbetsgivarorganisationerna, hanterar frågor om löner och andra anställningsvillkor genom att teckna kollektivavtal.

 4. Installatörsföretagen har växlat krav med Byggnads

  Nyhet Avtalsrörelsen är i full gång! Installatörsföretagen har idag växlat yrkanden inför årets avtalsförhandlingar med fackförbundet Byggnads.
 5. Teknikinstallationsavtalet

  Webbsida

  Teknikinstallationsavtalet gäller inom kyl-, VVS- och värmepumpsbranschen och tecknas med den fackliga motparten Svenska Byggnadsarbetarförbundet (Byggnads). Avtalet tecknades tidigare av VVS Företagen, numera Installatörsföretagen.

 6. Ersättning till timavlönade installatörer under julen

  Nyhet

  Reglering av helglön för timavlönade i Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl, § 4 mom 1. Här framgår att när julafton, juldagen, annandag jul samt nyårsafton och nyårsdagen infaller på en arbetsfri vardag utges helglön i form av bibehållen lön för timavlönade.

 7. Elektronisk lönegranskning via LÖSEN

  Nyhet

  Det finns överenskommelser om hur redovisning av arbetstagares löner ska ske inom Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl och Plåt- och ventilationsavtalet. Rapporteringen sker via ett gemensamt elektroniskt verktyg för lönegranskning och statistiksammanställning kallat LÖSEN.

 8. Arbetstid vid ackord pdf Medlem

  , Artikelnr: 000522
  Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl (isol) Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl (kyl) Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl (rör)
  Dokument

  Del- eller slutavstämning av arbetstid vid ackord enligt Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl

 9. Nya ackordsblanketter finns för nedladdning

  Nyhet

  Nu finns nya ackordsblanketter avseende Teknikinstallationsavtalet vvs & kyl för nedladdning. De uppdaterade blanketterna handlar om Ackordssedel, Överenskommelse om rent ackord och Överenskommelse om annat ackord.

 10. Förenklad visning av kollektivavtalsdokument

  Nyhet

  För att underlätta för dig som medlem har vi slagit ihop de dokument som berör de kollektivavtal som Installatörsföretagen tecknar med respektive motpart på installatorsforetagen.se.

Du är på sidan 1 av 15 Nästa sida