Hoppa till innehåll

De vann yrkes-sm i el och vvs

Aktuellt, Visa alla

23 oktober 2020

En guldmedalj innebär en plats i det svenska Yrkeslandslaget och rätten att titulera sig svensk mästare inom sin yrkesgren. Resultaten är här i vvs och el– vinnarna i yrkes-sm 2020 har korats.

Till vänster: vvs-montör Eric Haraldsson. Till höger: elektriker Dennis Svensson.

Tre unga installatörer har kämpat i två tävlingsgrenar i yrkes-sm: vvs-montör och installationselektriker. Vinnare i vvs blev Eric Haraldsson från Ljungby, som har gått VVS- och fastighetsprogremmet på gymnasiet. Inom elinstallation fick Dennis Svensson från Falkenberg, som har gått El- och energiprogrammet med inriktning automation, ställa sig på den högsta pallplatsen.

Nu ingår de båda i det svenska Yrkeslandslaget och kommer få representera Sverige i framtida yrkestävlingar internationellt. De båda är väldigt glada över sin plats i Yrkeslandslaget.

– Det var väldigt roligt att bli uttagen såklart. Jag känner mig både hedrad och lite stolt över mig själv, säger Dennis Svensson till Worldskills Sweden.

Om Yrkes-SM

Vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 50-tal yrken.

År 2020 är inget vanligt år och även yrkes-sm har påverkats. Ett vanligt år erbjuds skolor och allmänhet att gratis få besöka arrangemanget för att få möjligheten att själva få pröva på. I år har tävlingarna skett utspritt i landet på för att vaska fram de personer som ska ingå i det svenska yrkeslandslaget.

Yrkeslandslaget WorldSkills Sweden är ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och staten genom Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan. Utöver dessa parter medverkar även branschorganisationer, yrkesnämnder, myndigheter, skolor och företag.