Hoppa till innehåll

Utbildningsavtal lockar arbetsmarknadsministern på besök

Utbildning och karriär, Visa alla

30 september 2020

Den 30 september träffade statsrådet Eva Nordmark (S) Installatörsföretagen, Svenska Elektrikerförbundet (SEF) och utbildningsföretaget INSU. Arbetsmarknadsministern ville lära sig mer om det avtal som vi tecknat om utbildning under korttidspermittering med SEF. Mötet ägde rum hos INSU i Nyköping.

Precis som många andra branscher har elinstallationsbranschen påverkats av coronapandemin. I slutet av juni ingick därför Installatörsföretagen och SEF ett avtal om utbildning under korttidspermittering. Avtalet ger arbetsgivare och arbetstagare, som omfattas av Installationsavtalet, möjlighet till kompetensutveckling under korttidsarbete.

Avtalet har väckt intresse hos regeringen som ser överenskommelsen som en god förebild för andra branscher. För att lära sig mer om hur avtalet fungerar i praktiken kommer därför arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att besöka INSU och träffa representanter från både Installatörsföretagen och SEF.

– Överenskommelsen skapar möjligheter för våra medlemsföretag att använda krisen till att stärka sina organisationer med utbildning och ny kunskap. Det möjliggör ett kompetenslyft för branschen och det finns många olika utbildningsalternativ för våra företag att tillgå, bland annat genom vårt eget utbildningsbolag INSU - även på distans, sa Henrik Junzell, förhandlingschef på Installatörsföretagen i somras.