Hoppa till innehåll

Nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket som berör BAS P/U

Arbetsmiljö

24 maj 2024

Arbetsmiljöverket nya föreskrifter träder i kraft den 1 januari 2025 och det kommer bli några förändringar, där ett flertal berör BAS P/U.

Arbetsmiljöverket har tagit fram ett stöd och vägledning till de nya reglerna om projektering och byggarbetsmiljösamordning. Nu är detta publicerat på Arbetsmiljöverket hemsida/webbplats www.av.se och du hittar det via följande länk: till av.se

Arbetsmiljöverket svarar att –”våra webbsidor om byggnads- och anläggningsarbete kommer att uppdateras i sin helhet den 1 januari 2025 då de nya reglerna träder i kraft. Då kommer mer stöd till de nya reglerna, bland annat sidor med stödjande material för Bas-P, Bas-U, projektörer respektive den som tillverkar monteringsfärdiga byggnader eller anläggningar.”.

Regelstrukturen och information

Den 1 januari 2025 träder regler i en ny struktur i kraft. Gå in på av.se och läs om den nya regelstrukturen och bekanta dig med reglerna redan nu. Du hittar sidan här

IN dokumentmallar

På in jobbar vi nu med att se över alla IN dokumentmallar så att länkar och hänvisnigar följer den nya regelstrukturen och föreskrifter. Vi ser samtigit över alla IN dokumentmallat i sin helthet och det kan komma att bli en del redaktionlella ändringar.