Hoppa till innehåll

Fossilbilar stoppas – men laddinfrastrukturen måste byggas ut

Opinion

07 maj 2024

Under måndagen klubbade Stockholms Stad igenom beslutet att förbjuda bensin- och dieselbilar i vissa delar av city. Men samtidigt saknas nödvändig laddinfrastruktur.

Det är ett område som sträcker sig över 20 kvarter i centrala Stockholm som omfattas av de nya reglerna. Från och med januari 2025 tillåts bara elbilar samt vissa gasbilar i området. Men Installatörsföretagen menar att laddinfrastrukturen i Stockholm stad inte är nog utbyggd.

– Vi kan ju inte ha någon ordning där elektrikerna och vvs-montörerna ska stå och vänta en timme på att ladda sin elbil mitt under brinnande arbetsdag, säger Andreas Åström, Näringspolitisk chef, till Dagens industri.

– Tittar man på Oslo så finns det drygt 400 snabbladdare. I Stockholm stad så har vi drygt 130. Och det är klart att vi måste skala upp mängden snabbladdare för att få det här att fungera, fortsätter Andreas Åström.

Läs mer på Dagens industri