Hoppa till innehåll
Säker El uppgraderas – välkommen in till nya Säker El måndag 6 maj Läs mer

Diagnostiskt prov: Vad kan du om fastighetsnät?

Data/Tele

03 april 2024

För att underlätta för alla som tänkt certifiera sig som Behörig installatör fastighetsnät eller alla som bara är nyfikna på att testa vad dom kan om fastighetsnät, har expertgruppen tagit fram ett diagnostiskt prov. Detta underlättar för dig som vill veta vad som krävs för att certifiera dig eller som funderar på att gör det.

Kommunikationsinfrastruktur blir allt viktigrar i moderna fastigheter som en förutsättning för digitalisering. Detta eftersom allt fler funktioner ska kopplas samman och kopplas upp för att få en ökad energieffektivisering, ökad trygghet eller förenklad drift. Detta ställer enorma krav på kommunikationsinfrastrukturen och det är därför viktigt att den byggs i enlighet med standard.

För att säkerställa detta har certifieringen Behörig installatör fastighetsnät tagits fram av flera aktörer i branschen. Certifieringen bygger helt på kraven i standarden och i SEK:s tekniska rapport TR16.

Certifieringen börjar nu efterfrågas av allt fler samtidigt som fler fastighetsägare och kunder börjar kräva ett kompetensbevis på de som installerar kommunikationsinfrastruktur i fastigheterna.
Läs mer om fastighetsnät här.

Testa dig själv!

Det nya diagnostiska provet är helt öppet och vem som helst kan göra det, du får reda på svaren direkt. Passa på att utmana dina kollegor!

Testet hittar du här.