Hoppa till innehåll

Sommar och risk för ökat drickande

Arbetsmiljö

10 maj 2023

Sommaren närmar sig och behovet kan vara stort att träffa våra nära och kära igen. Och då ofta över ett glas öl eller vin. Tyvärr finns det också risk att några av oss får svårt att minska ner på sitt drickande efter semestern och därför behöver stöd att minska alkoholkonsumtionen.

Det är viktigt att arbeta förebyggande med missbruk, annars kan den drabbade riskera att hamna i en nedåtgående spiral som slutar i misskötsel och personlig tragedi. Det ger stort lidande för den drabbade och hens omgivning och blir väldigt kostsamt för arbetsgivaren och samhället.

Därför vill vi på Installatörsföretagen slå ett slag för vårt avtal med ALNA (som nu har gått samman med Feelgood), som innebär gratis rådgivning och rabatterade utbildningar till våra medlemsföretag. De är experter på skadligt bruk i arbetslivet.

Läs mer om hur ni använder tjänsten här

Prata gärna om det här på ett personalmöte innan semestern och ta gärna upp det igen sedan när alla kommer tillbaka efter semestern.