Hoppa till innehåll

Så ska vi förändra solcellsbranschen

Installationsteknik

09 maj 2023

Installatörsföretagen lanserar nu branschregler Säker Sol. Branschreglerna har tagits fram för att säkerställa att du som medlem hos oss har tillgång till rätt information och verktyg för att lyckas inom solcellsbranschen.

Försäkrings- och besiktningsbranschen har larmat om att 4 av 5 solcellsinstallationer är felaktigt utförda. Detta är inte bara potentiellt farligt, det kan även skada branschens rykte i stort och äventyra Sveriges klimatmål. Slutkonsument och offentlig sektor måste kunna lita på att installation av solceller blir korrekt utförda, kontrollerade och underhållna. Brister i en solcellsanläggning kan innebära såväl person- som anläggningsskador.

Branschreglerna Säker Sol

Som svar på den oroande utvecklingen har vi på Installatörsföretagen tagit fram branschreglerna Säker Sol. Branschreglerna är en helhetslösning och ser till att du som är medlem hos oss har tillgång till rätt information och verktyg för att kunna utföra korrekta och säkra solcellsinstallationer. Säker Sol ingår självklart i ditt medlemskap.

Vårt mål är att initiativet ska höja kompetensnivån i branschen i stort, såväl som säkra kvalitén på utfört och kontrollerat arbete. En vinst för både dig som företagare och för slutkonsument. Det ska vara lönsamt att göra rätt!

Ta del av branschreglerna Säker Sol här.