Hoppa till innehåll

Träffa oss på Elfack och Elteknikdagen

Elsäkerhet

25 april 2023

Elektrifiering och digitalisering är nyckelområden inom den pågående samhällsomställningen. Lösningarna måste få genomslag och leda till förändringar över hela samhällsområden, sektorer och näringsgrenar. Och vi måste bli snabbare! Det är precis vad Elfack-mässan i Göteborg fokuserar på 9-12 maj 2023. Installatörsföretagen är på plats som stolt partner.

Installatörsföretagen finns på plats i monter C04:20 tillsammans med INSU och IN Förlag för att svara på branschens frågor. Vi kommer även att visa upp ett flertal nya hjälpmedel och nyheter.

Installatörsföretagen står dessutom värdar för ett antal seminarier.

> Se scenprogram

Elteknikdagen

Elteknikdagen genomförs den 10 maj 2023 kl 13.00-16.00. Under en inspirerande halvdag presenterar Installatörsföretagen en ny branschstandard för solcellsmarknaden, en ny branschauktorisation för fastighetsnät och en ny handbok som är en tolkning av de uppdaterade Elinstallationsreglerna.

En eftermiddag med allt du behöver veta om solceller, fastighetsnät och de nya elinstallationsreglerna!

Under dagen får du med dig handgripliga tips. Du får också möjlighet att ställa frågor samt delta i debatten kring hur du kan utföra säkrare installationer, få nöjdare kunder och samtidigt göra bättre affärer.

Från Installatörsföretagen deltar elsäkerhetsexperterna Fredrik Byström Sjödin och Cecilia Axelsson samt Joakim Carlsson, expert inom kommunikations- och säkerhetsteknik på Installatörsföretagen. Moderator är Malin Birgerson, förhandlare på Installatörsföretagen.

> Se program samt hämta din kostnadsfia biljett hos Elfack​​​​​​​

Power Electrification summit

Power Electrification summit är en strategikonferens som genomförs den 9 maj 2023. Installatörsföretagen står som värdar för en programpunkt som hålls kl 09.00-09.40. För att besöka konferensen som hålls i separat lokal (R24) krävs särskild biljett. Om vår programpunkt:

Pre - conference: Hur ökar vi takten på energieffektivisering?

För att vi ska klara av energi- och klimatomställningen är flera ambitiösa mål är uppsatta, som att Sverige inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser senast år 2045. Många lösningar finns på plats redan idag, där den outnyttjade potentialen med energieffektivisering är en viktig kugge som kan frigöra energi här och nu. Men hur ska vi lösa energifrågan? Vad kan vi göra för att snabba på energiomställningen? Och hur nyttjar vi energieffektiviseringens potential på bästa sätt? Välkommen till ett panelsamtal som guidar dig genom den snåriga energidjungeln.

> Se hela programmet