Hoppa till innehåll

Industrins lönemärke satt i ett tvåårigt avtal

Avtalsrörelse

31 mars 2023

Industrins parter är överens – både arbetsgivare och fackförbund har accepterat ett löneavtal på 7,4 procent i ett tvåårigt avtal. Det utgör nu normen för avtalsrörelsens kommande uppgörelser, däribland Installatörsföretagens fyra kollektivavtal.

Under fredagen den 31 mars presenterade industrins parter sin slutgiltiga överenskommelse gällande lönenivå inom ramen för avtalsrörelsen 2023.

Industrins avtal utgör nu en norm för avtalsrörelsens kommande uppgörelser.

- Vi kommer följa ”märket”, i enighet med den svenska modellen, och jobbar nu på fram tills att våra avtal ska vara klara om en månad. Även om nivåerna i överenskommelsen är höga är det viktigt för våra företag med långsiktighet därför är det bra med ett tvåårigt avtal säger Henrik Junzell, förhandlingschef Installatörsföretagen.

Avtalsrörelsen 2023 fortsätter nu och kollektivavtal för 2,2 miljoner svenskar ska slutas under våren. För Installatörsföretagen innebär det fyra kollektivavtal för 56 000 medarbetare som nu ska avgöras inom ramen för våra egna förhandlingar med facken.

Tidpunkter för Installatörsföretagens kollektivavtal

  • 30 april – Installationsavtalet löper ut
  • 30 april – Teknikinstallationsavtalet löper ut
  • 30 april – Tjänstemannaavtalet löper ut
  • 31 maj – Larm- och Säkerhetsteknikavtalet löper ut

Läs mer om Installatörsföretagens avtalsrörelse på vår avtalswebb