Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

220 träffar

 1. Varselordlista

  Webbsida Nedan följer en ordlista på ord, och dess förklaringar, som kan förekomma under en strejk.
 2. Nationaldagen 2023, allt om ledighet och eventuella ersättningar

  Nyhet

  Hur blir det med nationaldagsfirande för er på företaget i år? Blir det ledigt eller blir det arbete? Vi berättar mer.

 3. Dags för ferie- och sommararbetare

  Nyhet

  Det är alltid viktigt för branschen att unga får möjlighet till ferie- och praktikjobb. Få känna på att jobba i den bästa av branscher – installationsbranschen. Vi har sammanställt sådant du ska tänka på när du anställer unga. Kom ihåg att det är särskilda arbetsmiljöregler för minderåriga.

 4. Planera årets sommarsemester

  Nyhet

  Enligt semesterlagen är arbetsgivaren skyldig att lägga ut semester under semesteråret. Särskilda regler gäller för sommarens huvudsemester. Det är arbetsgivaren som har ansvaret för att alla får sin semesterledighet enligt gällande regelverk.

 5. Industrins lönemärke satt i ett tvåårigt avtal

  Nyhet

  Industrins parter är överens – både arbetsgivare och fackförbund har accepterat ett löneavtal på 7,4 procent i ett tvåårigt avtal. Det utgör nu normen för avtalsrörelsens kommande uppgörelser, däribland Installatörsföretagens fyra kollektivavtal.

 6. Om en medarbetare missköter sig

  Nyhet

  Har du en medarbetare som på något sätt misskött sitt arbete? Till exempel genom att komma för sent, missköta sina arbetsuppgifter eller inte dyka upp på jobbet. Då behöver du som arbetsgivare agera.

 7. Butiks-/detaljhandelsavtalet för Installationsbranschen kommer också att omförhandlas

  Nyhet

  Installatörsföretagen tecknar nytt Butiksavtal med Handels, när handeln dvs Svensk Handel och Handels är klara med sina nya kollektivavtal. Nu gällande avtal för INs företag är uppsagt men löper vidare till dess nytt avtal finns.

 8. Traktamente och reskostnadsbidrag 2023

  Nyhet

  Den 1 januari 2023 höjde Skatteverket nivåerna på traktamente och avdragsbeloppet för privata resor i tjänsten. Men vad slår igenom i kollektivavtalen? Då avtalen har olika uppbyggnad så får detta olika effekt. Här går vi igenom vad som förändras per avtal.

 9. När snö utgör hinder för arbetet

  Nyhet

  Den senaste tiden har det kommit stora mängder snö i de flesta delar av landet. Då kan det bland annat bli problem att ta sig till jobbet. Behöver du som arbetsgivare betala ut lön för arbetstagare som inte kan ta sig till arbetsplatsen? Vad kan du kräva att den anställde gör istället för det ordinarie arbetet och vilka skyldigheter har arbetstagaren?

 10. Viktigt med arbetsplatsanmälan för ventilationsinstallatörer

  Nyhet

  Byggnads gör löpande kontroller gällande avtalsefterlevnad. En punkt i Plåt- och ventilationsavtalet som är lätt att missa finns i §11 punkt 1 gällande Arbetsplatsanmälan.

Du är på sidan 1 av 22 Nästa sida