Hoppa till innehåll
Säker El uppgraderas – välkommen in till nya Säker El måndag 6 maj Läs mer

Upp till 70 procent rabatt på arbetsmiljöutbildningar

Arbetsmiljö

14 februari 2023

Passa på att gå en arbetsmiljöutbildning under 2023. AFA Försäkring ger nu ekonomiskt stöd på 50 - 70 procent av utbildningskostnaden. Syftet är att öka samverkan i arbetsmiljöarbetet mellan chefer och skyddsombud, med fokus på arbetsplatsens behov.

Samverkan mellan arbetsgivare och arbetstagare ökar möjligheterna för ett framgångsrikt arbetsmiljöarbete. Att gå en utbildning tillsammans skapar en gemensam grund så att arbetsmiljöarbetet lättare kan fortsätta i vardagen.

När chef och skyddsombud/arbetsmiljöombud deltar gemensamt på en utbildning utgår maximalt stöd på 70 procent av utbildningskostnaden. För utbildningar där chefer eller skyddsombud/arbetsmiljöombud deltar var för sig utgår stöd med 50 procent av deltagaravgiften. Stödet omfattar både arbetare och tjänstemän inom privat sektor.

Exempel på arbetsmiljöutbildningar

En grundutbildning är exempelvis en grundläggande arbetsmiljökurs BAM eller motsvarande. Vidareutbildning kan vara riskbedömning, ledarskap, säkerhetskultur, OSA, chefers arbetsmiljö, ergonomi med flera, listan kan göra lång. Även INSUs kurser inom arbetsmiljö omfattas av stödet.

Så ansöker ni om stöd

Ni ansöker om stöd hos AFA Försäkring genom att fylla ett webbformulär på deras hemsida. Här hittar ni även mer information kring vilka utbildningar som ingår i stödet och vilka utbildningsanordnare som är godkända.

Installatörsföretagen svarar

Vill du ha råd kring utbildningar är ni välkomna att höra av er till er lokala företagsrådgivare eller Installatörsföretagens arbetsmiljöexpert.

Gudrun Anderson, företagsrådgivare norr
Mats Fredrikson, företagsrådgivare mellan
Nina Johansson syd
Rickard Lindberg, arbetsmiljöexpert

Kontaktuppgifter hittar du här.