Hoppa till innehåll

Nu släpps Marknadsläget hösten 2022

Rapport

11 oktober 2022

Idag släpper vi vår konjunkturrapport Marknadsläget hösten 2022. Den beskriver många och kraftfulla faktorer som påverkat förutsättningarna i vår bransch.

En av de mest kraftfulla påverkansfaktorerna är kriget i Ukraina som har lett till stigande materialpriser, ökad inflation och stor ekonomisk osäkerhet. Nu syns första tecknen på att husbyggnadsinvesteringarna bromsar in och både 2022 och 2023 förväntas bygginvesteringarna minska. Installationsvolymerna är fortsatt höga, men kommer troligen att sjunka under 2023.

Rapporten är uppdelad efter fyra teknikområden; el, ventilation, värme och sanitet samt kommunikation och säkerhet. För varje teknikområde ges en fördjupad bild av marknadsläget i olika geografiska områden och kundsegment. Samt ger en fingervisning om var det ser ut att finnas bra marknadsmöjligheter.

– Vår förhoppning är att vi tydliggjort de olika riktningarna så mycket att ni själva kan värdera och beräkna konsekvenserna. Just därför har vi lagt ännu mer kraft på intervjufrågor och grafisk presentation, säger Hans Nyblom, affärsutvecklingsansvarig Installatörsföretagen.

Ladda ner eller beställ rapporten

Ladda ner den fullständiga rapporten: Marknadsläget hösten 2022 (pdf)

Du kan även beställa rapporten i print på IN Förlag