Hoppa till innehåll

"Inför lågkonjunkturen – inventera kundstocken"

Lönsamhet & företagande, Visa alla

06 oktober 2022

I Installatörspoddens 16de avsnitt fokuserar vi på den stundande lågkonjunkturen. Hur kommer branschen att påverkas, vilka stöd borde finnas från politiken och hur kan du som företagare förbereda dig? Du hittar den där poddar finns.

I avsnittet möter du Installatörsföretagens vd Ola Månsson och branschchef Anders Gustin när de ger sina perspektiv på ämnet. Anders Gustin ger handfasta tips till företagen medan Ola Månsson trycker på vikten av att skapa incitament för hushåll, företag och industri.

Företagsledaren Andreas Lavrell från Nytorp Energy group ser positivt på framtiden.

– Vi är väldigt rustade inför en lågkonjunktur och vi har faktiskt haft med det i vår affärsplan sedan några år tillbaka så att vi inte ska vara så konjunkturkänsliga. Det här ger frukt på det vi har förutspått att kanske ska hända, säger Andreas Lavrell i podden.

Barin Özmen, biträdande förhandlingschef på Installatörsföretagen pratar om turordningsregler och hur sist in, först ut kanske inte alltid gäller. Som vanligt får du också höra när två installatörer beskriver då det inte riktigt gick som de hade tänkt sig. Fredrik Karlsson, chefredaktör för VVS-Forum och Elinstallatören, bränner såklart av tre snabba och glödheta ämnen från tidningarna.

Lyssna på avsnitt 16

Möjligheter och åtgärder i en lågkonjunktur
  • Möjligheter och åtgärder i en vikande marknad

    Webbsida Det är viktigt att känna till vilka åtgärder som du kan behöva vidta i en lågkonjunktur för att minimera ekonomiskt tapp i företaget. Här hittar du tips och råd på hur du kan hantera situationen på bästa sätt.