Hoppa till innehåll

Därför ska du använda Behörig installatör fastighetsnät – både som installatör och beställare

Data/Tele

13 september 2022

I två webbinarier berättar vi varför den nya certifieringen Behörig installatör fastighetsnät är bra både för dig som installatör men även för beställare och konsulter.

För dig som installatör

Behörig installatör fastighetsnät är en kvalitetsstämpel för dig som installatör som visar på kunskap och kompetens när det gäller att hantera installationer i ett fastighetsnät. Det blir också ett viktigt instrument för dig som installatör att kunna bevisa din kompetens i upphandlingar. I webbinariumet berättar vi vad certifieringen innebär och hur du går till väga för att bli certifierad.

För dig som beställare eller konsult

Även du som beställare, konsult och upphandlare har stor nytta av certifieringen. Genom att anlita behöriga installatörer får du ett bevis på att installationerna i ditt fastighetsnät görs på rätt sätt. Det är en förutsättning för att nätet ska fungera korrekt både i dag och i framtiden.

Med ett fastighetsnät utfört enlig standard öppnas nya möjligheter för både smarta, energieffektiva, trygga och flexibla fastigheter. Senaste standarderna möjliggör att fastighetsnäten blir bärare av fler applikationer och funktioner som bland annat säkerhetssystem, fastighetsautomation och styrning av klimat men även strömförsörjning av vitala system och apparater.

Se webbinarierna om Behörig installatör fastighetsnät här.