Hoppa till innehåll

Tyck till om Avtal 2023 – hur vill du att våra avtal ska utvecklas?

Arbetsgivarfrågor

22 augusti 2022

Under våren 2023 ska alla Installatörsföretagens kollektivavtal omförhandlas. Våra kollektivavtal är till för dig som medlem. Ta därför chansen och tyck till om vad du tycker behöver utvecklas i nuvarande kollektivavtal.

Lämna dina förslag till utveckling av våra kollektivavtal här

Som en förberedelse inför avtalsrörelsen 2023 träffar Installatörsföretagens förhandlingsledning regionala föreningar, utskott, delegationer och andra nätverk runt om i landet under våren. Syftet är att öppna upp för synpunkter och skapa insyn gällande hur våra kollektivavtal fungerar ute i företagen. Vad är bra och vad behöver vi utveckla? Vi har hittills genomfört 17 olika träffar runt om i landet, men vi räknar med att besöka över 30 olika forum och nätverk fram till oktober.

- Vi vill att kollektivavtalen för installationsbranschen ska hjälpa våra medlemsföretag i sitt företagande och i sin roll som arbetsgivare. Branschen utvecklas ständigt och våra kollektivavtal behöver utvecklas parallellt med den för att vara relevanta och attraktiva. Den avtalsrörelse som står för dörren ger oss möjlighet att arbeta för det, och därför behöver vi våra medlemsföretags återkoppling på hur de tycker att kollektivavtalen kan utvecklas och formas utifrån deras verksamheter, säger förhandlingschef Henrik Junzell.

Kollektivavtalen är en viktig förutsättning för våra medlemsföretags arbete och företagande, så det är viktigt att vi får in dina synpunkter på hur kollektivavtalen kan utvecklas. Kollektivavtalen är till för alla våra medlemmar. Vi vill därför även ge dig, som inte deltar i något av de forum vi besöker, chans att komma med synpunkter. Klicka på länken längst ner (eller högst upp) på sidan för att tycka till om avtalen som påverkar din vardag som företagare och arbetsgivare!

Under slutet av hösten kommer vi samla ihop alla synpunkter och börja formulera Installatörsföretagens mål inför de kommande avtalsförhandlingarna. Slutligen är det Installatörsföretagens styrelse som fattar beslut om vilka ändringsförslag vi ska lägga fram till de fackförbund som vi tecknar avtal med.

Det är med din hjälp vi kan fortsätta arbeta för attraktiva och verksamhetsnära kollektivavtal som hjälper dig att vara en attraktiv arbetsgivare!

Lämna dina förslag till utveckling av våra kollektivavtal här