Hoppa till innehåll

Företagslärling inom kommunikation och säkerhet

Data/Tele

20 juni 2022

Företagslärling är ett tvåårigt utbildningskoncept som riktar sig till vuxna som vill yrkesväxla och utbilda sig inom kommunikations och säkerhetsteknik. Utbildningen kombinerar praktiska och teoretiska studier både genom fysiska lektioner och på distans. Detta har blivit en ny rekryteringsväg för flera förtag inom branschen.

Utbildningen, som hålls av installationsbranschens utbildningsbolag INSU, innefattar yrkeskurserna på gymnasial nivå för att kunna leda fram till en certifiering inom området. INSU har lång erfarenhet av att utbilda företagslärlingar till vvs-montörer och sedan några år tillbaka även till installationselektriker med stor framgång. Detta har blivit en ny rekryteringsväg för flera förtag inom branschen.

Utbildningen kombinerar teoretiska och praktiska studier med arbete i ditt företag. Den anställde utbildas på INSU i Katrineholm men även på distans. Det innebär att vissa av utbildningsveckorna behöver lärlingen inte åka till Katrineholm utan studierna bedrivs från hemorten via datorn (PC). När utbildningen delvis är på distans kan den göras mer ekonomiskt fördelaktig genom minskade kostnader för resor och boende under utbildningstiden.

Anmäl ditt intresse för utbildningen till peter.karlsson@insu.se så kommer mer information inom kort.

Läs mer här