Hoppa till innehåll

Bredbandstöd gör att många nya fastigheter kan kopplas upp

Data/Tele

04 maj 2022

Drygt 1,5 miljarder kronor delade Post- och telestyrelsen (PTS) ut i bredbandsstöd under 2021. Nu har myndigheten rapporterat resultatet av förra årets verksamhet och identifierat ett antal möjligheter att ytterligare förbättra bredbandsstödet framöver.

PTS fick år 2020 ett nytt uppdrag att vara ansvarig myndighet för ett nationellt bredbandsstöd. Myndigheten delade ut sammanlagt 1 532 miljoner kronor i stöd till de tre utlysningsområdena Götaland, Svealand och Norrland. Den stödmodell som myndigheten använder har gjort det möjligt att snabbt skala upp fördelningen av stödmedel under 2021. Som resultat av tilldelningen förväntas mer än 60 000 byggnader i glesbygd ges möjlighet till bredbandsanslutning.

Läs mer här.