Hoppa till innehåll

Avsteg i standardavtal kan vara till nackdel för dig som entreprenör

Om Installatörsföretagen

03 maj 2022

Trots att det avråds från att göra avsteg i standardavtalen AB 04 och ABT 06 så sker det ofta ändå. Detta kan rubba avtalets balans och vara till nackdel för dig som entreprenör. Vi behöver er hjälp med att komma till rätta med problemet.

Inom byggbranschen är det vanligt att man avtalar om att standardavtalen AB 04 eller ABT 06 ska gälla för ett visst projekt. Utgångspunkten är att dessa standardavtal ska gälla oförändrade i sin helhet och att inga ändringar - så kallade avsteg - ska införas i avtalet. Emellertid är det mycket vanligt att beställarna ändå för in avsteg i de administrativa föreskrifterna, vilket kan leda till att balansen i avtalet rubbas på ett sätt som är till nackdel för entreprenören.

Hjälp oss att identifiera vilka avsteg som är vanligt förekommande

Installatörsföretagen håller just nu på att utreda vilka avsteg som är vanligt förekommande i branschen och hur du som företagare bäst kan hantera dessa avsteg. Förhoppningsvis kommer detta leda till bättre affärer och lönsamhet. För att få en komplett överblick måste vi dock be er om hjälp med att skicka in exempel på administrativa fördelar som innehåller avsteg. Vi har skapat en särskild e-mailadress för detta ändamål: avsteg@in.se.