Hoppa till innehåll

Höga drivmedelspriser - ta del av våra tips

Medlemskap

08 april 2022

De höga drivmedelspriserna slår extra hårt mot företag som är beroende av servicebil i sitt arbete. Vi tipsar om vad som kan vara viktigt att tänka på och leder dig som medlem rätt, så du kan ta del av våra drivmedelsrabatter.

I Installatörspoddens avsnitt Så påverkas du av höjda materialpriser och en stökig omvärld får du ta del av en kalkyl från Ola Månsson, VD på Installatörsföretagen, angående de ökade drivmedelspriserna:

- Det är det som direkt påverkar våra företag. Om man tar våra 3 600 medlemsföretag som tillsammans har drygt 35 000 servicebilar. De har idag en kostnad som är 10 kr högre än när de satte priset för sina kunder. Om vi tänker oss att man åker 10 mil om dagen, då kostar det 3,5 miljoner kronor extra om dagen. På ett år handlar det då om en kostnadsökning på 800 miljoner – helt otroliga priser.

Det handlar alltså om svindlande kostnader både för den enskilda företagaren och ur ett större samhällsperspektiv.

Vad du bör tänka på som företagare

Som företagare är det viktigt att tänka på att koppla sig till flera olika bensinbolag, då det finns risk att man når maxtaket i takt med att priserna skenar. Annars riskerar man att hindras från att kunna utföra sitt arbete.

Vi uppmanar även dig som medlem att utnyttja den drivmedelsrabatt du har rätt till via Installatörsföretagen. Du hittar all information om vilka leverantörer som är kopplade till oss och vilka rabatter som gäller på rabattsidan för drivmedel.

Om du är medlem hos oss men saknar inloggningsuppgifter så kan du enkelt registrera dig här.