Hoppa till innehåll

Idag är det alla vvs-montörers dag

VS (rör), Visa alla

11 mars 2022

Den 11 mars firas World Plumbing Day över hela världen. I samband med det uppmärksammar vi vattnets betydelse för vår välfärd och den viktiga roll som vvs-branschen har för människors hälsa och säkerhet.

Ofta utför vvs-montörer arbete som direkt påverkar människors hälsa och livskvalitet. World Plumbing Day är därför en bra dag att få allmänheten att bättre förstå den avgörande roll som vvs-branschen utgör för att skydda människors hälsa och säkerhet.

I samband med denna dag vill vi passa på att lyfta en bransch som har stor betydelse för människors livskvalitet och något som ingen i Sverige varken vill eller kan vara utan. Många kanske tar vvs-montörens arbete för givet och inte alltid inser betydelsen av vad branschen levererar.

Stor påverkan på människors livslängd

Varje år dör 3,1 miljoner människor, de flesta barn under fem år, på grund av avsaknad av rent vatten och säker sanitet. För barn i utvecklingsländer, framför allt för flickor, är avsaknaden av toaletter och rent vatten ett hinder för att få en utbildning som kan ta dem ur slummen och kunna påverka sina egna liv.

Vvs-branschen har en stor påverkan på människors livslängd och kvaliteten på det liv som karaktäriserar ett modernt samhälle. Det liv som vi i Sverige tar för givet.

Bakgrund

World Plumbing Day firas över hela världen och instiftades 2009 av World Plumbing Council för att lyfta medvetenheten av den viktiga roll som den globala VVS-branschen har. World Plumbing Day infaller alltid den 11 mars.