Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

43 träffar

 1. Gamla ledningar orsakar vattenskador

  Nyhet

  Sönderrostade ledningar står för majoriteten av vattenskadorna i svenska hem. Det visar den nya Vattenskaderapporten. Köket är det rum som har flest vattenskador.

 2. Idag är det alla vvs-montörers dag

  Nyhet

  Den 11 mars firas World Plumbing Day över hela världen. I samband med det uppmärksammar vi vattnets betydelse för vår välfärd och den viktiga roll som vvs-branschen har för människors hälsa och säkerhet.

 3. Ny standard för vattenfelsbrytare

  Nyhet

  Branschen och försäkringsbolagen har enats om en provningsstandard och krav för typgodkännande för vattenfelsbrytare. Genom att standardisera kontrollen säkerställs kvalitén och underlättar samtidigt för dig som medlem att välja rätt material i dina kommande arbeten.

 4. Forskningsprojekt ska bidra till färre vattenskador

  Nyhet Ett forskningsprojekt vid Lunds Tekniska Högskola ska ta fram ny kunskap som visar hur byggnadsteknik och installationer bör utföras för att uppnå god hållbarhet, låg livscykelkostnad och låg risk. Man har bland annat visat att frysskador orsakar upp till 30 procent av alla inrapporterade vattenskador i Danmark, Norge och Sverige.
 5. Nu kan du förhandsboka Teknikhandbok vvs 2021

  Nyhet

  Nästa utgåva av Teknikhandbok vvs 2022 kommer i december. Nu kan du förhandsboka den nya boken, som bland annat innehåller branschregler, praktisk vvs-teknik, lagar och regler.

 6. Nu finns Teknikhandboken VVS på engelska

  Nyhet

  Nu finns Teknikhandboken VVS översatt till engelska i en digital version. Den kommer fritt att erbjudas alla som köper den svenska versionen. 

 7. Stora Legionelladagen sänds i Kunskapskanalen

  Nyhet Antalet fall av den dödliga bakterien legionella tycks öka, trots att möjligheterna att bygga bort smitthärdar är bättre än någonsin. För att sätta fokus på frågan arrangerade Installatörsföretagen och Säker Vatten Stora Legionelladagen den 15 april. Nu kan du se konferensen på UR Play.
 8. Förändringar i Branschregler Säker Vatteninstallation

  Nyhet

  Den 1 januari 2021 trädde nya branschregler Säker Vatteninstallation i kraft, vilket innebär nya, skärpta krav på vatteninstallationer. Allt för att bidra till att göra vatteninstallationer ännu säkrare, skriver Säker Vatten i ett pressmeddelande.

 9. Tuffare regler ska minska vattenskador

  Nyhet

  Från och med årsskiftet gäller nya, tuffare branschregler som ska minska vattenskadorna. Som vägledning för konsumenter har försäkringsbolagen och branschorganisationerna tagit fram en tydlig broschyr som förklarar vad man ska tänka på och begära av sin hantverkare för att alla regler ska uppfyllas.

 10. Branschstatistik el och VVS 2019 pdf

Du är på sidan 1 av 5 Nästa sida