Hoppa till innehåll

Invasionen i Ukraina en mänsklig tragedi

Aktuellt

25 februari 2022

Rysslands invasion i Ukraina är ett brott mot folkrätten och en mänsklig tragedi. Vilka konsekvenser det får på sikt vet ingen idag. Som företagare kan du behöva se över delar av din verksamhet.

Rysslands invasion av Ukraina har skakat om världen och i ett slag förändrat Europa.

- Vi känner starkt med det ukrainska folket i denna svåra stund och särskilt med de medarbetare i våra medlemsföretag som har sitt ursprung i de drabbade områdena. Vilka konsekvenser detta får på sikt är svårt att överblicka men vi följer utvecklingen med oro, säger Ola Månsson, vd på Installatörsföretagen.

Det som sker i Ukraina är i första hand en mänsklig tragedi. Men med tanke på konfliktens säkerhetspolitiska inramning kan den komma att ge ekonomiska konsekvenser. Sverige är en öppen ekonomi som handlar med många länder, vi är en del av det europeiska energisystemet och våra företag rekryterar medarbetare på en internationell marknad.

Vi samråder med leverantörsledet och andra aktörer för att skapa en bild av hur installationsbranschen kan komma att påverkas. Det kan redan idag vara lämpligt att se över delar av verksamheten i ditt företag för att stärka motståndskraften.

Att tänka på för dig som företagare

Här hittar du Svenskt Näringslivs samlingssida om kriget i Ukraina

Se även: Webbinar om transport & logistik, energiförsörjning och arbetsmarknad

Har du frågor om hur uteblivna leveranser eller höjda priser på material påverkar ditt projekt? Läs mer här eller kontakta våra entreprenadjurister.