Hoppa till innehåll

Vill du förhandla din butiks löner? Begär förhandling före 9 februari

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

27 januari 2022

Har ni överenskommelse om att tillämpa lokal lönebildning på företaget? Eller vill du förhandla med Handels om att fördela butikens lokala löneutrymme individuellt? Då gäller särskilda regler för årets lönerevision.

I den situationen behöver du vara ute i god tid och begära förhandling om lokal lönebildning senast den 9 februari 2022. Du kan läsa mer om själva förutsättningarna för individuell fördelning av lönerevisionen i § 7.4 samt i bilaga 1 till Butiks-/detaljhandelsavtalet.

Förhandlingsframställan görs till Handels region. Kontaktuppgifter får du via Handels direkt 0771 - 666 444 eller via Handels webbplats.

Sista dag att påkalla lokal förhandling om individuell fördelning av lönerna enligt Butiksavtalet är den 9 februari 2022. Och om ni inte kommer överens i de lokala förhandlingarna, behöver du begära central förhandling med hjälp av Installatörsföretagen senast den 13 april 2022.

Lönerevision utan lokal förhandling

För företag som genomför lönerevisionen för Butiken utan lokal förhandling, kommer Installatörföretagen med information samtidigt som vi informerar om övriga kollektivavtals lönerevisioner.