Hoppa till innehåll

Är du intresserad av att ditt företag ska växa?

Arbetsgivarfrågor

27 januari 2022

Bättre affärer, stärkt ekonomi och ökad konkurrenskraft är viktiga budskap när vi pratar om smart rekrytering. För genom att bredda perspektiven och öka förståelsen på arbetsplatsen kan du skapa just det.

Har du funderat på vilken kompetens ditt företag verkligen behöver nästa gång du ska rekrytera? Är det en noggrann montör du behöver eller är det en person som är riktigt bra på merförsäljning? Vilken kompetens kompletterar bäst den kompetens ditt företag redan har. Lämna inte utrymme för slentrian, floskler eller icke relevanta skall-krav.

Smart Rekrytering utgår från behovet av kompetens för en viss roll eller funktion och vi ser olikheter som styrkor som bidrar till högre engagemang, ökad trivseln och att vi når fler kundgrupper.

– Med vår rekryteringsmodell har trivseln ökat i vårt företag och rent ekonomiskt har det aldrig gått bättre, säger Andreas Lavrell, vd Nytorp Energy Group.

– Vår verksamhet skulle stagnera och vi hade gått miste om den fantastiska sammanhållning och den fina utveckling vi haft sen vi började med smart rekrytering, säger Peter Bengtsson, vd MSI Motala AB.

Se filmen om smart rekrytering

Här möter du företagsledarna Andreas Lavrell och Peter Bengtsson som båda har ökat sin konkurrenskraft och lönsamhet genom att arbeta med smart rekrytering. De har byggt inkluderande arbetsplatser där olikheter ses som styrkor.

Lär dig mer om smart rekrytering och kom igång med arbetet i ditt företag redan idag.