Hoppa till innehåll

"Ett nytt koncept som är anpassat efter hur branschen arbetar"

Arbetsmiljö, Visa alla

29 oktober 2021

I Installatörspoddens åttonde avsnitt pratar vi om arbetsmiljö med fokus på elsäkerhet vid arbete. Vi tar upp de elrelaterade arbetsmiljörisker som finns och vilka säkerhetsåtgärder som en yrkesverksam person behöver hantera i sitt arbete. Detta har tidigare reglerats genom en föreskrift som nu har dragits in, men i podden lanserar vi ett helt nytt branschkoncept...

I podden där elsäkerhet vid arbete tar plats kan du lyssna till när Cecilia Axelsson, elsäkerhetsexpert på Installatörsföretagen samtalar med Magnus Persson, arbetsmiljöexpert på Installatörsföretgen och Niklas Enström, elsäkerhets- och arbetsmiljöansvarig på Elektrikerförbundet. De tar upp den nya branschstandarden, hur den förändringen kring elsäkerhet vid arbete påverkar branschen och mycket mer.

- En rykande färsk branschanvisning som vi på Installatörsföretagen har tagit fram, säger Cecilia Axelsson i podden.

Niklas Enström ger sin syn på hur Elektrikerförbundet ser på den här nya lanseringen-

- Vi tycker att det är jättebra och vi kommer att jobba efter det. Det är tydligt och lätt att följa.

Som vanligt är chefredaktör Fredrik Karlsson med och pratar om vad som händer i branchen då har tar avstamp i sina tidningar Elinstallatören och VVS-Forum.

Under medlemsvinjetten beskriver Betti-Ann Pettersson, entreprenadjurist på Installatörsföretagen hur du som företagare ska gå tillväga om du inte får betalt för jobbet du har utfört.

Avsnittet avslutas med två installatörer som berättar anekdoter från en tid då det inte riktigt gick som de hade tänkt sig i sina karriärer. Kent Landfors från Domeijs vatten och värme i Örnsköldsvik och Johan Liljekvist från Lillens el under programpunkten "oj vad hände där".

Lyssna på avsnittet här

Vi söker dig

Vill du vara med i Installatörspodden? Kanske har du en rolig berättelse på lager? Eller vill du att vi bjuder in dig som expert i något ämne? Hör av dig till oss: info@in.se