Hoppa till innehåll

Stora förändringar i regelverket kring elsäkerhet vid arbete

Säker El, Visa alla

30 augusti 2021

Det händer mycket inom elsäkerhet och arbetsmiljö under hösten 2021. Regelverket för det vi kallar elsäkerhet vid arbete kommer att förändras i grunden. Vad är skillnaden mellan regelverken och hur kommer det att påverka ditt företag? Under ett livesänt webbinarium går vi igenom detta, då du också har möjlighet att ställa frågor till våra experter. Läs mer och anmäl dig redan idag.

Under våra livesända webbinarium går vi igenom vad som kommer att gälla framöver.

  • Vad är skillnaden mellan regelverken?
  • Hur kommer det att påverka ditt företag?
  • Vad gäller för anläggningssäkerhet och personsäkerhet?

Under sändningen har du också möjlighet att ställa frågor till våra experter.

Krav på egenkontrollprogram

Sedan den 1 juli 2017 ska alla elinstallationsföretag ha ett egenkontrollprogram för att få verka på den svenska marknaden. Ett egenkontrollprogram är något alla som på något sätt arbetar med elinstallationsarbeten måste ha för att uppfylla kraven på anläggningsäkerhet, och ska nyttjas av såväl elektriker som företagsledare och även VVS-montörer som utför in- eller urkoppling av elektrisk utrustning.

Genom att använda egenkontrollprogrammet på rätt sätt kommer ditt företag inte bara uppfylla lagstiftningens krav, utan framförallt få ett mer välmående företag som genererar större intäkter.

Förändrade krav

Den 1 november 2021 drar Elsäkerhetsverket in föreskriften ELSÄK-FS 2006:1. Den föreskriften har reglerat det vi kallar elsäkerhet vid arbete, alltså personsäkerheten för de som utför elarbeten. Vi reder ut vad det kommer att innebära för branschen och för ditt företag.

Livesänt webbinarium

För att du som medlem i Installatörsföretagen ska veta vad som gäller, erbjuder vi därför två webbinarier. Våra elsäkerhetsexperter kommer då att beskriva hur ditt företag påverkas av de olika regelverken. Genom att vara med på ett av dessa webbinarium kommer du att få en bra förståelse för hur Installatörsföretagens produkter och tjänster kommer att vara utformade för att hjälpa dig på bästa sätt. Missa därför inte detta tillfälle.

Anmälan