Hoppa till innehåll

5 tips till dig som jobbar i sommar

Aktuellt

10 juli 2021

Äntligen semestertider! Men du kanske passar på att arbeta lite i sommar, sparar dagarna till senare eller är du kanske ny på jobbet? Oavsett anledning, misströsta inte! Det finns flera enkla vägar till att få semesterfeeling trots att du jobbar i sommar, vi har listat fem tips som ger dig den rätta känslan.

1. Ta med matlådan ut

Under sommaren kan allt ifrån en parkbänk, skogsdunge eller gräsplätten vid sidan av parkeringsplatsen agera lunchplats. Ta med en filt och avnjut lunchen utomhus. Ge dig själv tid att njuta av lugnet och koppla av.

2. Lugn promenad i solskenet

Missa inte solen för att du jobbar – du behöver också D-vitamin! Avsluta den avkopplande lunchen med att ta en kortare promenad i solen. Varför inte stanna till längs vägen för att kyla ner dig med en kall glass i sommarvärmen?

3. Soundtracka sommaren

För många är det enklare att jobba till musik. Gör en egen spellista med härlig semesterfeeling. Under sommaren är det ofta lite glesare på arbetsplatsen. Då kan du passa på att höja volymen på högtalaren och samtidigt känna hur arbetsmoralen stiger i takt med att hitsen avlöser varandra.

4. Lyssna in årets sommarpratare

En klassisk semesteraktivitet är att lyssna in årets sommarpratare. Men varför inte passa på att göra det medan du arbetar? Jobb och nöje går därmed hand i hand.

5. Podd!

Du har väl inte missat Installatörspodden? Annars har du nu fem fullmatade avsnitt att lyssna till som handlar om, affärsnytta, energieffektivisering, lärlingar och arbetsmiljö. Lyssna in den eller ladda ner din favoritpodd och njut av sällskapet under arbetsdagen. Finns där poddar finns - på exempelvis Spotify.