Hoppa till innehåll

Finfa blir Avtalat

Arbetsgivarfrågor

04 maj 2021

Avtalat har ersatt Finfa. Den nya plattformen för kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar Avtalat.se är där både du och dina anställda får hjälp med pensioner och försäkringar.

Informationsbolaget Avtalat har bildats gemensamt av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Uppdraget är att informera privata företag och deras anställda om tjänstepension och försäkring. Planen är att bli den gemensamma vägen in till försäkringarna. Den nya heltäckande plattformen för information om, och administration av, de kollektivavtalade tjänstepensionerna och försäkringar. Att du ska logga in och administrera försäkringarna direkt på avtalat.se. Men det dröjer något år.

Det ska bli enklare för både dig och dina anställda

På en gemensam plattform kommer du och dina anställda få en bättre översikt. Ni får samma information, uttryckt på samma sätt. Det kan underlätta för dina anställda och potentiella nya medarbetare att förstår värdet av de förmåner som ingår i kollektivavtalet, följer med anställningen och som du betalar för.

Mer information

  • Det nya telefonnumret till kundtjänst är 0770-16 10 00, Avtalats kundtjänst.
  • www.avtalat.se ersätter Finfas webbinformation.
  • Här når du Avtalats arbetsgivartjänster och, om du scrollar ner, kan du beställa nyhetsbrevet.