Hoppa till innehåll

Pensionsförmånen 2020 redovisas snart till dina anställda

Arbetsgivarfrågor

22 april 2021

De röda pensionskuverten med information om pensionsinbetalningar under 2020 kommer snart landa i dina anställdas brevlådor. Pensionskonsulterna på Avtalat.se svarar på frågor från både dina anställda och dig. Vi på Installatörsföretagen finns också för dig som arbetsgivare.

Under våren kommer dina anställda att få besked från Collectum respektive Fora om hur stor pensionsförmån du som arbetsgivare betalat in till dem under 2020. Administrationsbolagen Fora och Collectum skickar ut individuella årsbesked. Båda bolagen har webbtjänster där dina anställda kan följa det pensionssparande som de har tack vare kollektivavtalen.

Tjänstemännens pensionskuvert på väg

Utskicket av det röda kuvertet med årsbesked om tjänstepensionen ITP till era tjänstemän blev framskjutet till följd av arbete med Collectums IT system. Till de av era anställda som har den digitala brevlådan Kivra startar utskicken den 15 april. Därefter skickas kuverten ut till alla delar av landet fram till den 11 maj. Vill du veta mer exakt finns datum för olika regioner på Collectums hemsida.

Tipsa tjänstemännen om nyhetsbrev om pensionsförmånen

Collectum, Pensionsmyndigheten och informationstjänsten Avtalat skickar ett nyhetsbrev till privatpersoner två eller tre gånger per år. Att prenumerera på nyhetsbrevet är ett enkelt sätt för era anställda att få koll på sin pension, både den allmänna pensionen och tjänstepensionen ITP.

Nästa utskick har årsbeskedet om ITP i fokus och kommer i mitten på april. Dina anställda kan anmäla sig till nyhetsbrevet här.

Arbetarnas pensionsbesked kommer också under våren

I slutet av april börjar Fora skicka ut pensionsbesked till alla som tjänade in Avtalspension SAF–LO under 2020. Pensionsbeskedet visar värdet på kapitalet vid årsskiftet och vilken lön du som arbetsgivare rapporterade in som underlag för tjänstepension. Där framgår även de kompletterande pensionspremierna som du som arbetsgivare betalat in för förra året.

För uppgifter om inrapporterad lön, pensionspremie, värdeutveckling och efterlevandeskydd för Avtalspension SAF-LO behöver den anställda titta i sitt pensionsbesked eller gå in på Mina sidor på fora.se.

Minpension.se

minpension.se ges en överblick över allt pensionssparande, den allmänna pensionen inklusive premiepensionen, tjänstepensioner från flera håll för den som har haft flera arbetsgivare och det egna pensionssparandet.

En samlad bild 2021 för dig som arbetsgivare

Sammanställningen av sociala och andra avgifter samt premier för pensioner och försäkringar enligt lag och kollektivavtal 2021 som du som arbetsgivare ska betala för dina anställda finns nu att läsa eller ladda ner på denna sida.