Hoppa till innehåll

Korttidspermittering möjligt upp till 80 procent

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

28 januari 2021

Regeringen har föreslagit att det ska vara möjligt att permittera till 80 procent i januari, februari och mars. Detta omfattas i de allra flesta fall av de avtal som Installatörsföretagen har ingått med de fackliga organisationerna.

Regeringen meddelade den 12 januari att arbetsgivare kommer att kunna söka stöd för korttidspermittering eller korttidsarbete upp till 80 procent av arbetstiden under januari, februari och mars 2021. Staten står för 75 procent av kostnaden, den anställda behåller 88 procent av den ordinarie lönen samtidigt som arbetsgivarens lönekostnad minskar med 72 procent.

Mer information hittar du på Tillväxtverkets hemsida.

Företag som behöver träffa avtal om korttidspermittering eller korttidsarbete på 80 procent kan använda sig av Installatörsföretagens uppdaterade mallar och guider som finns på våra medlemssidor. Där finns också frågor och svar rörande korttidspermittering eller korttidsarbete samt annan relevant information.

Mer information bakom inlogg

Information om korttidspermittering eller korttidsarbete