Hoppa till innehåll

Avtal tecknat gällande Teknikinstallationsavtalet

Avtal 20, Visa alla

02 juli 2020

Vi på Installatörsföretagen och Byggnads är överens – Teknikinstallationsavtalet fortsätter att löpa på med nuvarande lydelse. Vi har enats om ett avtal som innebär fredsplikt fram till den 15 november.

Med anledning av det extraordinära läge som coronaviruset orsakat i samhället i allmänhet, och på svensk arbetsmarknad i synnerhet, har vi på Installatörsföretagen enats med Svenska Byggnadsarbetarförbundet (Byggnads) om ett avtal rörande Teknikinstallationsavtalet. Avtalet ger, precis som övriga avtal i sektorn, fredsplikt fram till den 15 november.

– Sverige befinner sig fortsatt i ett exceptionellt läge. Vi är glada över att vi nu kunnat nå en överenskommelse med Byggnads som innebär att vi tar ett kollektivt ansvar. Vi måste arbeta tillsammans när vi står inför stora utmaningar, säger Henrik Junzell, förhandlingschef Installatörsföretagen.

Avtalsförhandlingarna är ajournerade och kommer återupptas den 1 oktober 2020. Avtalsförhandlingarna kommer att utgå från de krav som parterna växlade den 11 februari 2020 samt de diskussioner som redan förts.

Mer information om vad prolongeringen innebär för dig som arbetsgivare finns under Vad gäller efter den 30 april?

Överenskommelse om fredsplikt – Teknikinstallationsavtalet