Hoppa till innehåll

Möjligheter och åtgärder i coronas fotspår

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

18 maj 2020

Många medlemsföretag har påverkats av coronapandemin. Inbromsningen har gått fort för vissa. Samtidigt har andra företag inte blivit märkbart drabbade ännu, men känner oro för framtiden. Installatörsföretagen har sammanställt ett material med tips på hur du som företagare och arbetsgivare klarar den rådande situationen på bästa sätt.

Det är till exempel viktigt att du är medveten om hur ekonomin i ditt företag påverkas om du korttidspermitterar eller tvingas säga upp personal. Vi ger dig konkreta och viktiga tips på åtgärder som bör vidtas för att minimera eller undvika ekonomiskt tapp – och ytterst undvika att företaget hamnar på obestånd.

Materialet innehåller det viktigaste att tänka på för dig som chef i en krissituation, hur du kan jobba med dina befintliga kunder för att skapa möjliga affärer, konkreta förslag på vad du kan göra när kassan sinar, vad som händer om din kund går i konkurs, samt exempel på möjliga ekonomiska konsekvenser för företag med 4, 10 eller 25 anställda.

Under maj och juni månad kommer Installatörsföretagen att hålla digitala seminarier baserat på materialet. Inbjudningar har skickats ut och du hittar samtliga tillfällen i kalendern här på installatorsforetagen.se.

Materialet hittar du på sidan "Möjligheter och åtgärder i en lågkonjunktur".