Hoppa till innehåll

Fortsatta förhandlingar med Byggnads gällande prolongering

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

01 maj 2020

Teknikinstallationsavtalets ordinarie avtalsperiod löper ut den 30 april. Installatörsföretagen och Byggnads har inte kunnat nå en överenskommelse om prolongering av nuvarande avtal, vilket innebär att avtalet löper vidare med nuvarande villkor, dock med en uppsägningstid på sju dagar.

Med anledning av coronaviruset har avtalsrörelsen 2020 skjutits fram till hösten. På de flesta avtalsområden har parterna kommit överens om att prolongera, det vill säga förlänga, nuvarande kollektivavtal. När det gäller Teknikinstallationsavtalet har vi på Installatörsföretagen dock ännu inte kunnat nå en överenskommelse om prolongering med fackförbundet Byggnads.

Det innebär att Teknikinstallationsavtalet, från och med den 1 maj 2020, löper vidare med nuvarande villkor, men med en uppsägningstid på sju dagar.

Förhandlingarna gällande prolongering av Teknikinstallationsavtalet fortsätter och vi kommer återkomma så snart vi har mer information.

Löpande information om vad som gäller efter den 30:e april hittar du under Vad gäller efter den 30 april?