Hoppa till innehåll

Första spadtaget för byggbranschens säkerhetspark

27 mars 2019

Den 26 mars tog representanter från näringsliv, myndighet och regering första spadtaget för byggbranschens gemensamma säkerhetspark vid Arlanda flygplats i Stockholm. Där bland andra Installatörsföretagens vd Ola Månsson var på plats.

Foto: Oskar Kullander

Säkerhetsparken blir en fysisk träningsanläggning där de som arbetar i byggbranschen kommer att kunna träna på säkerhet. Initiativtagare till parken är Sveriges Byggindustrier och den planeras att stå färdig för invigning i oktober 2019.

I styrgruppen för projektet sitter flera av Sveriges största byggföretag, däribland Peab, NCC och Skanska. Parken har inspirerats av det finländska konceptet Safety Training Parks.

På plats befann sig bland andra Installatörsföretagens vd Ola Månsson och från regeringen kom arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S). Hon välkomnar initiativet i ett pressmeddelande.

- Byggindustrin är en av de mest utsatta branscherna för allvarliga arbetsplatsolyckor. Att människor skadas eller dör på sin arbetsplats är helt oacceptabelt. Jag välkomnar initiativet om en branschgemensam säkerhetspark inom byggindustrin som syftar till att skapa en säkerhetskultur med färre olyckor och tillbud.