Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

7 träffar

 1. Idag lanseras Behörig installatör fastighetsnät

  Nyhet

  I förra veckan lanserades certifieringen Behörig installatör fastighetsnät. Du som installatör kan boka examination och efter godkända prov visa upp ett certifikat som intygar att du har den kunskap som krävs för att hantera ett modernt fastighetsnät.

 2. Teknikområden

  Webbsida På dessa sidor hittar du som arbetar i branschen fördjupad information inom de teknikområden som går under paraplyet installation. Här ingår el, kommunikationsnät, belysning, säkerhet/larm, automation, vs, ventilation, kyla, teknisk Isolering, sprinkler, industrirör och solenergi.
 3. Fjärrmatning ger nya möjligheter

  Nyhet

  Nästan alla produkter behöver i dag två anslutningar: kraftförsörjning (230 V) och kommunikation (IP). Det är tekniker där både kraft och kommunikation kan överföras i samma kabel, så kallad Power over Ethernet (PoE) eller fjärrmatning som det heter i standarden, som är lösningen. När det nu kan användas upp till 90 W samtidigt som produkterna blir mer energieffektiva öppnar det helt nya möjligheter.

 4. 2G och 3G näten stängs ner – förbered dig på övergången

  Nyhet

  2G och 3G näten stängs successivt ner i hela världen. Den kraftigt ökade efterfrågan på särskild datakommunikation gör att nyare tekniker som 4G och 5G behöver breda ut sig. Det är hög tid att förbereda sig på övergången från 2G och 3G.

 5. Teleutskottet utökar med kompetens inom fastighetsautomation

  Nyhet

  Teleutskottet är ett utskott inom Installatörsföretagen. Nu efterlyser vi fler deltagare inom området fastighetsautomation och digitala fastigheter som vill vara med och påverka branschens framtid.

 6. Ny rapport: Solcellsanläggningar kan slå ut grannarnas jordfelsbrytare

  Nyhet

  Tester visar att likströmmar kan vara så höga som 5-8 procent av växelströmmen - långt över gränsvärdet 0,5 procent som idag är produktstandard. Med rapporten hoppas Installatörsföretagen bidra till viktig kunskap om hur växelriktare kan påverka jordfelsbrytare.

 7. Branschomställning kräver ny kompetens

  Nyhet

  Rapporten Dubbelt upp ger en analys av de framtida marknadsmöjligheterna för teleinstallationsföretagen. Den pekar på förändrade kundkrav och behov av nya erbjudanden.

Du är på sidan 1 av 1