Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

25 träffar

 1. Stärkt samarbete mellan installationsbranschen och universitet

  Nyhet

  Tillsammans med Luleå tekniska universitet har vi undertecknat en avsiktsförklaring med syfte att stärka samarbetet inom utbildning och forskning. Tanken är att öka innovations- och utvecklingstakten inom klimat, energi, elektrifiering och digitalisering samt stötta kompetensförsörjningen av installationsbranschen.

 2. Två installationsföretag växlar upp med Bygglyftet

  Nyhet

  Elteknikföretaget Nordelektro och VVS-företaget Ivab har valts ut som pilotföretag i Bygglyftet. Det är en nationell satsning som ska ge företag i bygg- och installationsbranschen kraft att verka och växa i en föränderlig omvärld med fokus på hållbarhet, digitalisering och lean construction. Under hösten 2024 lanseras Bygglyftet på bred front och öppnar upp för fler företag i branschen.

 3. Ola - årets första profil på Slussen.biz

  Nyhet

  Så här skriver Slussen.biz: "Årets första Profil har 40 års erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn, är vd för en bransch- och arbetsgivarorganisation med 4000 medlemsföretag och tycker om att jaga med sin tax. Vi träffar Ola Månsson på Installatörsföretagens huvudkontor vid Skanstull på Södermalm i Stockholm."

 4. Tyst minut den 18 december

  Nyhet

  Med anledning av den tragiska arbetsplatsolyckan i Sundbyberg där fem personer omkom har Byggföretagen och Byggnads tagit initiativ till en tyst minut. Installatörsföretagen uppmanar sina medlemmar och medarbetare att delta.

 5. Ny utgåva av Teknikhandbok VVS 2024

  Nyhet

  Nu kan du beställa Teknikhandbok VVS 2024 innehållande bland annat branschregler, praktisk vvs-teknik, lagar och regler med mera. Boken finns att beställa på IN Förlag.

 6. Energieffektiv kompetens ska kartläggas

  Nyhet

  EU:s Energieffektivitetsdirektiv är nu beslutat och kommer bli att en del av svensk lagstiftning. Det medför även lagstadgade krav på att analysera kompetensbehovet för att klara klimatomställningen.

 7. Elektrikerförbundet varslar Installatörsföretagen om sympatiåtgärder

  Nyhet

  Under tisdagen varslade Svenska Elektrikerförbundet (SEF) om sympatiåtgärder på Teslas svenska verkstäder och laddstationer. Åtgärderna berör Installatörsföretagens medlemmar som är anslutna till Installationsavtalet. Varslet kommer som en följd av IF Metalls krav på kollektivavtal på företaget Tesla.

 8. Byggnads varslar Installatörsföretagen om sympatiåtgärder

  Nyhet

  Under tisdagen varslade Svenska Byggnadsarbetareförbundet om sympatiåtgärder på Teslas svenska verkstäder. Åtgärderna berör Installatörsföretagens medlemmar som är anslutna till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl. Varslet kommer som ett stöd för IF Metall och deras krav på kollektivavtal på företaget Tesla.

 9. Håll Nollan: Nominera ditt team!

  Nyhet

  Missa inte chansen att nominera ditt team till branschens kanske viktigaste pris – Håll Nollans arbetsmiljöpris. Genom att nominera ett team hjälper du till att sprida goda exempel som i förlängningen bidrar till att utveckla bygg- och installationsbranschen inom arbetsmiljö och säkerhet.

 10. Regeringen vill skapa en ny yrkesutbildning för vuxna

  Nyhet Nyligen presenterade regeringen viktiga tilläggsdirektiv till den pågående Yrkesvuxutredningen. Bland annat ska utredningen föreslå en ny utbildningsmodell med utgångspunkt i Yrkeshögskolan. Detta är något som Installatörsföretagen varit pådrivande kring.
Föregående sida Du är på sidan 2 av 3 Nästa sida