Hoppa till innehåll

Avtalsrörelsen 2023

Nya kollektivavtal ska förhandlas fram för många medarbetare inom svenska företag och här kan du ta del av all information gällande Installatörsföretagens kollektivavtalsförhandlingar.

Våra kollektivavtal

Du hittar information om de olika kollektivavtalen på sidan Våra kollektivavtal.

De avtalsyrkanden som vi på Installatörsföretagen kommer lägga fram i avtalsrörelsen 2023 har sitt ursprung hos våra medlemsföretag. Synpunkter på avtalen har samlats in löpande vid olika aktiviteter under avtalsperioden. Dessutom har förhandlingsledningen under 2022 träffat ca 30 olika regionföreningar, utskott och nätverk för att särskilt diskutera kommande avtalsförhandlingar.

Under början av 2023 växlar vi yrkanden med fackförbunden med målet att ha nya avtal på plats när nuvarande avtal löper ut.

IN_Bild 2_webb_1200x800.jpg
klicka på bilden för större version.

Våra kollektivavtal

Installatörsföretagen tecknar flera olika kollektivavtal med flera olika motparter. Avtalen omfattar runt 56 000 anställda. Här kommer vi samla all information du behöver för varje avtal, bland annat våra och fackförbundens yrkanden.

Så fungerar en avtalsrörelse

Det är mycket som händer under en avtalsrörelse och många spelare inblandade. Vi ger dig här en inblick i vad en avtalsrörelse är och hur den går till. Dessutom hittar du en ordlista som förklarar begrepp som mer eller mindre flitigt används i samband med avtalsrörelsen.

Pressfrågor

Har du frågor eller funderingar kring hur Installatörsföretagen ställer sig gällande avtalsrörelsen i allmänhet eller specifika pressfrågor i synnerhet?

Ordlista

Nedan följer en ordlista på ord, och dess förklaringar, som kan förekomma under en avtalsrörelse.

Aktuellt i media

Här samlar vi artiklar som berör Installatörsföretagen i Avtalsrörelsen 2023.

Kalendarium

Här presenteras datum för när Installatörsföretagen och fackliga motparter träffas för förhandlingar och för arbete i gemensamma arbetsgrupper.