Hoppa till innehåll

Avtalsrörelsen 2023

Nu går startskottet för årets avtalsrörelse. Från mitten av februari och framåt växlar vi yrkanden med de fackliga organisationer som vi ingår kollektivavtal med. Nya kollektivavtal ska förhandlas fram för många medarbetare inom svenska företag och här kan du ta del av all information gällande Installatörsföretagens kollektivavtalsförhandlingar. Här nedan hittar du information om våra olika kollektivavtal och yrkanden.

Senaste nytt

2023-06-01

Nytt IN/Seko Telekomavtal

Ett nytt avtal gällande IN Seko Telekomavtalet är överenskommet mellan oss på Installatörsföretagen och fackförbundet Service- och kommunikationsfacket (Seko). Läs mer här >

Nytt avtal för larm- och säkerhetsteknik på plats

Installatörsföretagen har tecknat ett nytt Larm- och Säkerhetsteknikavtal med Elektrikerförbundet och Seko. Läs mer här >

Varsel avblåst – nytt Teknikinstallationsavtal VVS & Kyl på plats

Byggnads varsel om konflikt som skulle trätt i kraft den 24 maj kl. 09.53 är avblåst. Parterna har nått en överenskommelse och Byggnads har återkallat sitt varsel.

Byggnads hade varslat om arbetsnedläggelse och blockad på ett 20-tal av Installatörsföretagens medlemsföretag.

Varslet gällde arbete på Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyls område.

Läs mer här >

Ett nytt Plåt- och Ventilationsavtal har tecknats

Plåt & Ventföretagen har nu tecknat ett nytt Plåt- och Ventilationsavtal med Byggnads. Läs mer här >

Tjänstemannaavtalet klart

Det nya Tjänstemannaavtalet är nu tecknat, läs mer här >

Installationsavtalet klart

Det nya Installationsavtalet är nu tecknat, läs mer här >

De avtalsyrkanden som vi på Installatörsföretagen kommer lägga fram i avtalsrörelsen 2023 har sitt ursprung hos våra medlemsföretag. Synpunkter på avtalen har samlats in löpande vid olika aktiviteter under avtalsperioden. Dessutom har förhandlingsledningen under 2022 träffat ca 30 olika regionföreningar, utskott och nätverk för att särskilt diskutera kommande avtalsförhandlingar.

Under början av 2023 växlar vi yrkanden med fackförbunden med målet att ha nya avtal på plats när nuvarande avtal löper ut.

Våra kollektivavtal och yrkanden

Här hittar du information om våra olika kollektivavtal.

Så fungerar en avtalsrörelse

Det är mycket som händer under en avtalsrörelse och många spelare inblandade. Vi ger dig här en inblick i vad en avtalsrörelse är och hur den går till.

Pressfrågor

Har du frågor eller funderingar kring hur Installatörsföretagen ställer sig gällande avtalsrörelsen i allmänhet eller specifika pressfrågor i synnerhet?

Ordlista

Här hittar du en ordlista som förklarar begrepp som mer eller mindre flitigt används i samband med avtalsrörelsen.

Aktuellt i media

Här samlar vi artiklar som berör Installatörsföretagen i Avtalsrörelsen 2023.

Kalendarium

Här presenteras datum för när Installatörsföretagen och fackliga motparter träffas för förhandlingar och för arbete i gemensamma arbetsgrupper.

Nyheter avtalsrörelsen 2023