Hoppa till innehåll

Kraftig rabatt på EvA® för montörer

Lönsamhet & företagande

08 mars 2022

Elsäkerhet vid arbete, eller EvA® finns till för att ingen person ska skadas av strömgenomgång eller ljusbåge på sin arbetsplats. Elsäkerhet är otroligt viktigt och bör ha hög prioritet av alla arbetsgivare. Nu tar installationsbranschen ett ännu större ansvar och subventionerar utbildningen till under halva priset för medlemmar i Installatörsföretagen.

Branschanvisningen EvA® lanserades av Installatörsföretagen i höstas i samband med att det klargjordes att Arbetsmiljöverket är tillsynsmyndighet för elsäkerhet vid arbete. Sedan dess har du kanske funderat över att utbilda dig eller dina medarbetare i EvA®, men upptäckt att det finns olika utbildningar att välja mellan hos olika utbildningsföretag? Skillnaden är att branschanvisningen EvA® är ett varumärkesskyddat koncept av Installatörsföretagen. Vissa utbildare kan felaktigt använda sig av EvA®, men då handlar det inte om Installatörsföretagens branschanvisning. När det kommer till just Installatörsföretagens EvA® så är det ett helt koncept som beskriver hur en yrkesverksam person ska arbeta säkert vid och i anslutning till elanläggningar med hänsyn till såväl ellagstiftningen som arbetsmiljölagstiftningen. Med hjälp av en bok, dokumentmallar och utbildning kan företaget skapa en bra arbetsmiljö för sina medarbetare. Och nu rabatterar vi även dessa utbildningar.

Kraftig rabatt

Branschen sluter upp för att visar hur viktigt det är att alla utbildar sig i EvA®. Bakom subventioneringen står Installatörsföretagen tillsammans med fackförbundet Elektrikerna. Nu hoppas branschen på att fler utbildar sig genom den kraftiga rabatten.

– Vi och SEF tar nu ett ännu större ansvar för att detta ska bli verklighet genom att vi subventionerar EvA-utbildningen med 65 procent för montörer. Passa nu på att skicka dina medarbetare på kurs och låt EvA bli en naturlig del av ditt företag, säger Cecilia Axelsson, expert inom installationsteknik på Installatörsföretagen. Det är även viktigt att företagsledningen arbetar fram rutiner för EvA och ser till att tillämpa arbetssättet.

Här kan du utbilda dig

Utbildningsbolaget INSU tillhandahåller EvA®-kurser och följer Installatörsföretagens utbildningskoncept. Samtliga kurser är även branschsubventionerade för montörer som arbetar på ett av Installatörsföretagens medlemsföretag, vilket då innebär rabatten om 65 procent.

För att du smidigt ska kunna gå kursen erbjuder INSU tre olika möjligheter. Du kan välja mellan:

Se fler kurser kring elsäkerhet som INSU erbjuder

Läs mer om EvA