Hoppa till innehåll

Hållbarhet och energieffektivisering på Nordbyggs scener

Hållbarhet

24 mars 2022

Nordbyggmässan genomförs 26-29 april i Stockholm och är en kostnadsfri branschmässa. Som besökare får du ta del av flera scener med fullspäckade program. Oss hittar du på mässgolvet och på scenerna med fokus på framtidsspaning, energieffektivisering och hållbarhet.

Nordbygg är nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen och lockar vartannat år runt 48 000 besökare från bygg- och installationssektorn i Sverige. Det är gratis att besöka mässan, men tänk på att föranmälan krävs.

Installatörsföretagen, IN Förlag, Insu, Elinstallatören och VVS-Forum hittar du i A-hallen i monter A24:30. Som besökare kommer du även att få ta del av ett flertal scener med intressanta och aktuella program. Tre av dem är Inneklimatarenan, Energismartscenen och Nordbygg Talks-scenen där framtidsspaning, energieffektivisering och hållbarhet står i fokus.

Dagsaktuella ämnen på Energismartscenen

Energismartscenen kommer att starta varje morgon med ett kort seminarium som blandar god inomhusmiljö, hälsa och energieffektivitet.

– Efter morgonpasset kommer förmiddagarna att fokuseras på framtida fastigheter och hur man genom smart fastighetsautomation kan få till både energieffektivitet och bra kontroll på inomhusmiljön. Vid lunchtid kommer Boverket att tala om vad de sysslar med just nu och även kommande arbeten, säger Hans Söderström, expert inom installationsteknik VVS på Installatörsföretagen.

Hans har format scenprogrammet för Energismart framtidsspaning tillsammans med flera kollegor hos oss på Installatörsföretagen.

– Eftermiddagarna bjuder på ett omväxlande innehåll med både presentationer av viktiga projekt som bedrivits och lite om hur vi kan få till mer energieffektiva system och fastigheter. Dagarna avslutas sedan med ett pass från oss på Installatörsföretagen med en kort presentation av hjälpmedel som vi tagit fram och projekt som vi är med och driver. Samt en efterföljande dialog mellan VVS-Forums chefredaktör Fredrik Karlsson och en eller flera gäster i ett för dagen aktuellt ämne, fortsätter han.

De pågående och kommande klimatförändringarna ställer nya krav på bygg-, installations-, och fastighetsbranschen. Vad bör man tänka på ur ett hälso-, produktivitets- och energieffektivitetsperspektiv? Det kommer bland annat att diskuteras på Inneklimatarenan på Nordbygg, där Britta Permats, vd på Svensk Ventilation är en av talarna.

– Vi ser fram emot alla kunskapshungriga besökare som vill ta del av Inneklimatarenas seminarieinnehåll. Vi har ett fullmatat program som bland annat kommer att beröra hälsa, prestation och produktivitet; energieffektivt, hållbarhet och klimat; ekonomi och fastighetsvärde; säkrare ventilationslösningar, både mot smitta och brand samt styrning, övervakning och AI, säger Britta Permats

Nordbygg Talks presenteras live på scen

Under året har det digitala forumet Nordbygg Talks bjudit på paneldebatter, forskarsamtal och föredrag med fokus på ett mer resurseffektivt och hållbart byggande. På mässan hittas detta koncept live på Nordbygg Talks Scenen som är fullspäckad med spännande seminarier.

– Det finns många spännande programpunkter att se fram emot. Till exempel föredraget om samverkan för ett ökat cirkulärt byggande och redovisningen av studien om potentialen till ökad produktivitet genom industriellt byggande som LTU har gjort. Även redovisningen av rapporten Grön Logik om nyttan med energieffektivisering av det befintliga beståndet, säger Anna Ryberg Ågren, vd på Byggmaterialindustrierna.

Installatörspodden på scenen

Installatörspodden intog Nordbyggs ena scen och spelade in live under mässans första dag, 26 april. Länk till avsnittet på Spotify.

Här hittar du hela scenprogrammet

Boka din kostnadsfria biljett redan idag