Hoppa till innehåll

Så skapar du hållbara fastigheter

Lönsamhet & företagande

14 februari 2022

Fastigheters goda energiprestanda har länge varit en självklarhet, trots att många problem kvarstår. Kraven ökar nu ytterligare genom den nya lagen om klimatdeklarationer. Under ett webbinarium får du möjlighet att lära dig mer om energiåtgärder, gröna installationer och återbruk.

Hur kan skador i vattenburna energisystem förebyggas? Kan återbruk, delning och vertikala trädgårdar göra fastigheter och gamla stadskärnor mer attraktiva? Och vilka hinder och vägar till fler urbana ekosystemtjänster och gröna rum för odling och rehabilitering finns?

Klimatdeklarationer

Från årsskiftet gäller krav på klimatdeklaration vid uppförande av ny byggnad, men inte förrän 2027 ingår installationer. Från 2027 kommer Boverket att införa gränsvärden för utsläppen under byggproduktionsskedet.

Läs mer om hur Installatörsföretagen ser på klimatdeklarationer: Produktspecifik information ger klimatsmart byggnad

Webbinarium

Under ett webbinarium den 23 februari presenterar vi resultatet från SBUF-projektet ”Vätskesystem, få till mer hållbara värme- och kylsystem” och ett antal utvecklingsprojekt som testat energiåtervinning i småskalig matproduktion i Slakthusområdet, Högdalen och Landskrona. Vi diskuterar också åtgärder som skapar grön tillväxt för installatörer, byggare och teknikföretag.

Du träffar några av Stockholms ledande fastighetsbolag som berättar hur de arbetar med hållbarhet.