Hoppa till innehåll

Anta utmaningen inför tjänstepensionens dag

Pension och försäkring

13 september 2021

I år har Tjänstepensions dag tagit fram utmaningen ”Tjänstepension ger balans”. Från vecka 38 fram till Tjänstepensionens dag den 27 september utmanas era anställda i tre olika balansövningar.

Du hittar utmaningen på tjanstepensionensdag.se

Webbplatsen Tjänstepensionens dag, har skapats för att uppmärksamma tjänstepensionen. Och motivera anställda att logga in och titta lite extra på sin tjänstepension.

Du som arbetsgivare kan enkelt ladda ner material och filmer för att göra det lättare att fira dagen med dina anställda. Berätta även om vad deras tjänstepension ger i form av extra pension och värdefulla försäkringar.

Sannex kärleksförklaring

tjanstepensionensdag.se finns också länken till ”Allt som jag önskat (tjänstepension)” - kärleksförklaringen till tjänstepensionen från 2019 med Sannex.

Hos Collectum finns också material du kan använda för att ge dina anställda tjänstemän bättre insyn i hur värdefull del av kompensationen för arbetet deras tjänstepension är!

Läs mer om hos Collectum om tjänstepension

Viktig del av lönen

Tjänstepensionens dag skapades för tio år sedanför att uppmärksamma den löneförmån som är en allt viktigare del av dina anställdas framtida pension. Varje månad betalar du som arbetsgivare in pengar till de anställdas tjänstepensioner. Ändå är det en del av lönen som allt för lätt glöms bort.

Här hittar din anställda sin förmån

Om dina anställda tjänstemän vill titta på sin tjänstepension hos Alecta, loggar de in på Mina sidor hos Alecta.

Om dina anställda arbetare vill titta på sin avtals-/tjänstepension hos Fora, loggar de in på Mina sidor hos Fora.

Bra påminnelse är att minpension.se ger en samlad bild av all pension för den anställde.